Trippe alla triestiana con parmegiano - Csülkös pacalleves parmezánnal, trieszti módra

  • 2018.07.31.
  • 9

Trippe alla triestiana con parmegiano - Csülkös pacalleves trieszti módraA pacal kedvelői szerint a pacal hungaricum. Nos, a marhagyomrot nem csak Európa, de a világ számos országában is kedvelik és fogyasztják. Ráadásul a pörkölt mellett más formában is. Pacalt már többféle verzióban tettem fel, de leves még nem volt. Ezúttal egy olasz verzió készült. Hozzávalók:50 dkg mosott és előfőzött pacal15 dkg előfőzött füstölt sertéscsülök 1 fej vöröshagyma2 gerezd fokhagyma1 db nagy csípős hegyes paprika2 db chili2 db paradicsom1 db sárgarépa 1 dl olívaolajsóborsőrölt csípős paprikadurván őrölt chili 1 ek paradicsompüré1 tk chiliszósz 1 dl száraz vörösbor2 db babérlevél2 db burgonya5 dkg parmezánElkészítés:A hagymát és a fokhagymát aprítom, a krumplit megpucolom, feldarabolom. A paprikát és a répát
felszeletelem, a paradicsomot nyolcadolom. A sajtot lereszelem. A pacalt csíkokra, a csülköt kockára vágom.Egy edényben a hagymákat az olívaolajon megdinsztelem, hozzáadom a paprikát, a paradicsomot, sózom, borsozom, megszórom paprikával, öntök rá egy kevés vizet. Beleteszem a paradicsompürét és a chiliszószt, megkavarom. Ráteszem a pacalt, a csülköt, a babérlevelet.Néhány perc után felöntöm vízzel, s addig főzöm, míg már csaknem puha. Ekkor beleteszem a krumplit és a répát, s tovább főzöm.Amikor már minden puha, beleöntöm a bort.Tálaláskor szedek a tányérba levest, megszórom parmezán sajttal és teszek rá egy chilit.