Tejszínes sárgaborsó-krémleves tejföllel, pirított magos pogácsával

  • 2018.07.14.
  • 8

Tejszínes sárgaborsó-krémleves tejföllel, pirított magos pogácsávalA kamrában kerestem valamit, amikor kezembe akadt egy zacskó sárgaborsó. Sorállományú katonai szolgálati időm alatt gyakran ez volt ebédre, ezért soha nem lett kedvencem. Mivel már sok éve nem ettem, gondoltam most teszek vele egy kísérletet, s főzök egy krémlevest.Hozzávalók:20 dkg feles sárgaborsó1 db burgonya1 fej kisebb vöröshagyma 1 gerezd fokhagymaolívaolajsóőrölt fehér bors1 db marhahús-leveskocka1 db babérlevél1 dl habtejszín5 dl víz4 ek tejföl1 db magos pogácsaszezámmagchili pehelyElkészítés:Előző este a sárgaborsót beáztatom.Másnap a hagymát aprítom, a krumplit megpucolom, felkockázom, a sárgaborsóval együtt annyi vízzel, hogy ellepje, felteszem főni. Sózom, borsozom. Belemorzsolom a leveskockát, beleteszem a babérlevelet.Kb. 45 perc elteltével egy botmixerrel összeturmixolom. Belekeverem a tejszínt, felforralom.A pogácsát felszeletelem, megpirítom. Tálaláskor szedek a tányérba levest, a közepére kanalazok tejfölt, tördelek bele pogácsát, szórok rá szezámmagot, s locsolok rá olívaolajat.