Zöldspárga leves zöldségesen

  • 2018.06.23.
  • 1

Zöldspárga leves zöldségesenKedvelem a zöldspárgát. Karakteresebb az íze mint a fehérspárgának, s még pucolni sem kell, csak a végeit kell levágni. :)Hozzávalók:1 csomag zöldspárga1 db krumpli1 db sárgarépa1 db petrezselyemgyökér 1 db karalábé1 db újhagyma zöldjével 1 gerezd fokhagyma5 szál petrezselyem 1 ek vaj1 db marhahúsleves kockasóőrölt fekete bors6 dl vízElkészítés:A spárgák végeit letöröm, a sípokat háromba vágom. A hagymákat, petrezselymet aprítom. A répát, a gyökeret,
a krumplit és a karalábét feldarabolom. Egy fazékban a hagymákat megpirítom, ráteszem a zöldségeket. Együtt dinsztelem. Felöntöm vízzel. Sózom, borsozom, belemorzsolom a leveskockát. Amikor a zöldségek már csaknem puhák, beleteszem a spárgát is. Rövid főzés után tálalok. Szórok rá petrezselymet.