Tejszínes, kapros tökfőzelék gombapörkölttel

  • 2018.06.30.
  • 0

Tejszínes, kapros tökfőzelék gombapörkölttelEgy finom tökfőzelék, amit vegetáriánusok is megehetnek. Hozzávalók:A tökfőzelékhez: 1 db közepes nagyságú tök fele 1 fej hagyma 1 gerezd fokhagymakaporecetzöldségles kocka őrölt fekete borscukortejszínlisztolajtejföl
A gombapörkölthöz: 5 dkg füstölt szalonna1 db vöröshagyma1
gerezd fokhagyma2 db paradicsom1 csípős hegyes paprika2 db chilinapraforgóolaj25 dkg csiperke gomba sóőrölt fekete borsőrölt csípős paprikaElkészítés:A hagymát és a fokhagymát aprítom, a tökből a magokat eltávolítom, a tököt legyalulom. A kaprot aprítom.Egy lábasban olajon üvegesre dinsztelem a hagymát, rádobom a fokhagymát, a felét félreteszem.A lábasban lévő hagymához hozzáadom a gyalult tököt, a kaprot, s öntök rá kevés vizet. Sózom, borsozom, rámorzsolom a leveskockát, adok hozzá egy kevés ecetet, cukrot. Főzöm. Amikor már puha, szórok rá lisztet, s locsolok bele tejszínt.Míg a tök fő,
a szalonnát kockára vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a paprikát és a gombát felszeletelem.Egy serpenyőben megpirítom a szalonnát, ráteszem a félretett hagymát. Rádobom a paprikát és a paradicsomot. Fűszerezem, rávágom a chilit. Majd a gomba következik.Tálaláskor szedek a tányérra tökfőzeléket, s ráhalmozom a gombapörköltet. Megszórom paprikával.Kenyérrel fogyasztom, vörösbort iszom hozzá.