Sertéstarja vele sült zöldségekkel és sült újkrumplival, csalamádéval

  • 2018.06.29.
  • 9

Sertéstarja vele sült zöldségekkel és sült újkrumplival, csalamádévalA tarja az egyik legízletesebb, legszaftosabb disznóhús, szeretem, s gyakran használom sültekhez.Hozzávalók:2 szelet sertéstarja1 fej vöröshagyma1 db paradicsom1 db hegyes zöld paprika
2 gerezd fokhagyma1 szál újhagyma zöldje őrölt fekete borsőrölt csípős pirospaprikadurván őrölt chili chili szósz2 szál rozmaring4 szál kakukkfű napraforgó olaj
6 db nagyobb újkrumplicsalamádé (saját készítés) Elkészítés:A hús szeleteket gyengén kiklopfolom, bedörzsölöm fokhagymával, sózom, megszórom bőségesen borssal, paprikával, locsolok rá chili szószt, s olajat, teszek rá frissen szedett rozmaringot és kakukkfüvet, s beteszem a hűtőbe egy éjszakára.Amikor eljött a sütés ideje, előfőzöm a krumplit. Majd kevés olajon megsütöm.Az újhagyma zöldjét felszeletelem. Egy serpenyőben az olajat felforrósítom, beleteszem a hússzeleteket, hagymát, paprikát, paradicsomot. A hús mindkét oldalát megsütöm, majd öntök rá vizet, s fedő alatt puhára párolom.Egy serpenyőben az olajat felforrósítom, beleteszem a hússzeleteket, hagymát, paprikát, paradicsomot. A hús mindkét oldalát megsütöm, majd öntök rá vizet, s fedő alatt puhára párolom.Tálaláskor szedek a tányérra húst, szórok rá durván őrölt chilit, a krumplira pedig újhagyma zöldjét.Csalamádéval fogyasztom.