Grillezett garnéla rákok petrezselymes újkrumplival, salátával

  • 2018.06.24.
  • 1

Grillezett garnéla rákok petrezselymes újkrumplival, salátávalNagyon szeretem a tenger gyümölcseit. Húsvétkor többek közt ez is szerepelt az "étlapon". Én akkor sajnos nem tudtam enni, de egy adagra valót eltettem a mélyhűtőbe. Most elővettem, s elkészítettem.Hozzávalók : 15 dkg garnéla1/2 fej vöröshagyma1 fej fokhagyma
chilipehelyolívaolaj sóőrölt csípős paprikaőrölt fekete borschili szószszója szószcitrom fehér bor ( Cserszegi fűszeres)5 db újkrumplipetrezselyemA salátához: paradicsomcsípős helyes zöldpaprikalilahagymafokhagymaolívaolaj fehérborecetsóbors Elkészítés:A garnélát beáztatom, s jó alaposan megmosom. A páncélt és a bélcsatornát eltávolítom.A gondosan megmosott krumplit héjában megfőzöm, közben a petrezselymet durvára vágom.A hagymákat apróra vágom.Elkészítem a salátát. Egy grillserpenyőben olíva olajon a hagymákat megdinsztelem, fűszerezem. Jöhetnek a rákok, tovább sütöm így együtt.A rákokhoz öntök chili szószt, fehér bort és szója szószt, hozzáadom a chilipehelyt, csavarok rá citromot.A krumplit sózom, borsozom, olajon megpirítom, rászórom a petrezselymet.Tálaláskor a tányérra helyezem a garnélákat, mellé tálalom a krumplikat, s teszek rá díszítésként egy citromkarikát.Fehér borral fogyasztom.