Asperges op Vlaamse wijze/Flamand spárga

  • 2018.05.10.
  • 7

Asperges op Vlaamse wijze/Flamand spárgaSpárga szezon van, egy specialitással leptem meg magam.
Hozzávalók: 6 db fehér spárga

2 db tojás4 dkg vaj3 szál petrezselyemsóbors1 db krumpliElkészítés: A krumplit felteszem héjában főni. Keményre főzöm a tojásokat is.
A spárgákat megpucolom, végeiket levágom.
Enyhén sós, cukros vízben bő 15 percig főzöm.A petrezselymet aprítom, beleteszem egy kis edénybe, hozzáadom a vajat, sózom, borsozom, mikróban megolvasztom.A tojásokat megpucolom, apróra vágom. A krumplit is megpucolom, négybe vágom.A spárgákat egy hosszú tálra rakom, rárakom - középre - az aprított
tojásokat, mellé a krumplikat, s meglocsolom a vajas szósszal, díszítem petrezselyemlevéllel.