Sült füstölt sertés csülök brassói módra

  • 2018.01.16.
  • 5

Sült füstölt sertés csülök brassói módraA csülköt már sokféleképp készítettem, most egy brassói sült csülök került az asztalomra. A kiindulás főtt csülök volt, az elkészítési módját már többször is feltettem a blogomra. Legutóbb néhány napja. (A linkek a fotók alatt találhatók.)Hozzávalók:1 db főtt sertés hátsó csülök csontostul (1,4 kg)1 db vöröshagyma2 gerezd fokhagymaköménymagkapormagsertészsír 1 dl fehérbor25 dkg savanyított káposzta1 db kicsi vöröshagymasó egész fekete bors3-4 szem borókabogyópirospaprika2 db babérlevél1 dl tejfölnéhány szál kapor
8 db burgonya Elkészítés:A serpenyőbe teszek zsírt, ezen az aprított hagymát, fokhagymát, köménymagot, kapormagot és a káposztát megdinsztelem, teszek rá borókabogyót és babérlevelet, felöntöm borral. Ráhelyezem a csülköt, mellé a krumplikat. Letakarom alufóliával, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe.Időnként a csülköt és krumplit meglocsolom. Az utóbbit meg is fordítom. 45 perc után leveszem a fóliát, a lével megöntözöm a csülköt, s tovább sütöm. Amikor már majdnem puha a hús, átkapcsolok grill fokozatra.Tálaláskor vágok a húsból 2 szeletet, rakok mellé 2 db krumplit, s szedek a káposztából, amire kanalazok tejfölt, s teszek rá zöldkaprot. Aki akarja, a káposztát be is habarhatja lisztes tejföllel. Díszítem chilivel. Főtt füstölt csülökFőtt füstölt sertés hátsócsülök Főtt füstölt sertés csülök Füstölt sertés hátsócsülök főzése