Fehérborral sült fácáncombok rizzsel, sütőtökkel és lilakáposztával

  • 2018.01.14.
  • 0

Fehérborral sült fácáncombok rizzsel, sütőtökkel és lilakáposztávalA mélyhűtőből kivettem a még megmaradt négy combot és megsütöttem. Elég kicsik voltak, így csak két adag lett belőlük.Hozzávalók:4 db fácáncomb1 csésze rizs1 vastag szelet sütőtök1 kis darab
lilakáposzta1 db kicsi lila hagyma 2 gerezd fokhagymasnidlingsóőrölt fekete borsmajoranna cukorköménymag olívaolajvörösborecet1 dl fehérborElkészítés:A
combokat sózom, megszórom borssal, morzsolt majorannával, aprított fokhagymával, sbeteszem a hűtőbe érni legalább 2 napra. A fácáncombokat előpirítom, félreteszem. A sütőtököt kockára vágom, káposztát legyalulom. Egy nagy serpenyőben megpirítom a köménymagot, majd olajat öntök hozzá, s cukrot karamellizálok. Rádobom a az aprított hagymát, fokhagymát, s a káposztát. Sózom, borsozom, locsolok rá borecetet.A serpenyőbe rakom a sütőtököt és a fácán combokat, aláöntöm a bort, rálocsolom a páclevet. Letakarom alufóliával, s beteszem a sütőbe.Időnként meglocsolom a combokat, megfordítom. Amikor már puhára párolódott, fólia nélkül megpirítom, a végén grill fokozatra kapcsolva. Tálaláskor a tányérra formázok rizst, díszítem snidlinggel, helyezek rá 2 darab fácáncombot, rakok mellé sütőtök darabokat, s kanalazok mellé lila káposztát.