Csirkecombok krumpli és lecsó alapon sütve

  • 2018.01.12.
  • 0

Csirkecombok krumpli és lecsó alapon sütveA lecsó nagy kedvenc, sokféleképp készítem, ezekből szép számban
találhatók a blogomon. Van egy lecsós csirke is. De az rántott felső csirkecomb,
lecsó és sült krumpli körítéssel. Azzal sokkal több munka volt, mint ezzel az étellel. Itt csak elő kellett készíteni a hozzávalókat, a többit elvégezte a sütő. Hozzávalók 6 db csirke
comb1 gerezd fokhagyma 2 fej vöröshagyma2 gerezd fokhagyma 4 db paprika1 db csípős hegyes paprika1 db chili paprika3 db paradicsomsóőrölt fekete borsőrölt piros paprika4 db burgonya napraforgóolaj Elkészítés:A csirkecombokat előző nap sózom, borsozom, szórok rá aprított fokhagymát, s meglocsolom olajjal, beteszem a hűtőbe.A krumplit megpucolom felkarikázom. A hagymát is felkarikázom, a fokhagymát aprítom, a paprikát és a paradicsomot darabolom. Egy serpenyőbe locsolok kevés olajat, rárakom a krumplit, majd
a hagymát, paprikát, paradicsomot vegyesen. Fűszerezem, ráhelyezem a csirkecombokat. Letakarom alufóliával, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe. 30 perc után leveszem a fóliát. 10 perc elteltével megfordítom a combokat, meglocsolom a szaftjával, kanalazok rá lecsót is, s tovább sütöm még 10-15 percig.Tálaláskor szedek a tányérra krumplis lecsót, s teszek rá 2 darab csirkecombot.