Vörösboros káposztaleves füstölt csípős kolbásszal, tejfölösen
- 2017.12.21.
- 3
Vörösboros káposztaleves füstölt csípős kolbásszal, tejfölösenKarácsonyi hangulatot előkészítőtő leves.Hozzávalók:30 dkg savanyított káposzta1 db vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma1 tk zsír0,5 sárgarépa1 db krumpli3 db babérlevél3 db chilisóőrölt fekete borsőrölt piros paprikaőrölt kömény10 dkg füstölt csípős kolbász 2 púpozott ek liszt1 dl száraz vörösbor1 dl tejföl0,5 db csípős hegyes paprika chiliElkészítés: A hagymát aprítom, a répát szeletelem, a krumplit apró kockára vágom, felszeletelem a kolbászt.Egy serpenyőben zsíron megpirítom a hagymát, hozzáadom a répát és a krumplit, majd a káposztát.Amikor már minden csaknem puha, beleteszem a kolbászt, beleöntöm a bort. Végül behabarom a lisztes tejföllel.Tálaláskor merek a tányérba levest, s kanalazok rá tejfölt, díszítem paprikával és chilivel.