Vörösboros babfőzelék füstölt csípős kolbásszal és kemény tojással

  • 2017.12.22.
  • 0

Vörösboros babfőzelék füstölt csípős kolbásszal és kemény tojássalA babfőzeléket ezúttal kolbásszal és tojással készítettem.Hozzávalók : 20 dkg tarkabab1 babérlevél1 db vöröshagyma2 gerezd fokhagyma1 db chili 2 ek olajsóőrölt fekete borsőrölt pirospaprika1 tk ecet1 púpozott evőkanál liszt1 dl tejföl1 dl vörösbor 15 dkg füstölt csípős kolbászElkészítés:A babot előző este beáztatom.Másnap a babot elkezdem főzni. Babérlevelet teszek bele, sózom, borsozom. Puhulásig lassan főzöm. Olajon megsütöm a kolbászt, félreteszem. A zsiradékon megdinsztelem az aprított hagymákat, beleszórom a lisztet, világos barna rántást készítek. Megszórom pirospaprikával. Szedek rá a leves levéből, összekeverem, majd a leveshez adom. A kolbászt, a tejfölt beleteszem, vörösbort és kevés ecetet is öntök bele, összekeverem, s felrottyantom.Tálaláskor szedek a tányérba a levesből, teszek rá egy félbevágott tojást. Kenyérrel fogyasztom, vörösbort iszom hozzá.