Sült kolbász gombás lecsóval és krumplival

  • 2017.11.13.
  • 2

Sült kolbász gombás lecsóval és krumplival A sült kolbász és a lecsó csodás együttese.Hozzávalók:1 szál sütnivaló kolbász (kb 30 dkg)1 szelet
füstölt szalonna1 db vöröshagyma 1 db újhagyma zöldjével1 gerezd fokhagyma1 db paprika1 db csípős hegyes zöldpaprika1 db chili2 db paradicsom 3 db csiperkegombasóőrölt fekete borsőrölt csípős piros paprikanapraforgó olaj4 db krumpliElkészítés:A krumplit előfőzöm, megpucolom, karikára vágom.Közben az újhagymát karikára vágom, a hagymákat aprítom, a paprikákat, a gombát
szeletelem, a paradicsomot nyolcadolom.
A kolbászt megszurkálom, a szalonnát aprítom.Egy serpenyőben kevés olajon megpirítom a szalonnát, ezen megdinsztelem a hagymát, ráteszem a paprikát, a paradicsomot, majd a gombát. Fűszerezem. Egy másik serpenyőben megsütöm a kolbászt, majd ennek zsírjában megpirítom a krumplit. Tálaláskor szedek a tányérra a lecsóból, s teszek rá egy fél kolbászt és a krumpli felét.