Hamis gulyásleves darált húsból és füstölt kolbásszal, vörösborral

  • 2017.11.04.
  • 1

Hamis gulyásleves darált húsból és füstölt kolbásszal, vörösborralMegkívántam egy gulyáslevest, de nem volt itthon hozzávaló marhahús, s mivel a közelünkben nincs hentes, a piacra, vagy a budaörsi hypermarketbe pedig nem volt kedvem kimenni, ezért azzal dolgoztam, ami a hűtőben volt. Ez lett belőle. Szerintem, így ránézésre senki nem mondaná meg, hogy ez nem egy igazi gulyásleves. Ízre is finom volt.Hozzávalók:15 dkg darált fűszerezett hús 1szelet (kb 5 dkg) füstölt szalonna10 dkg füstölt csípős kolbász 4 db krumpli1 db vöröshagyma 2 db újhagyma zöldjével1 gerezd fokhagyma2 db sárgarépa1 db petrezselyem-gyökér 1 db paprika1 db csípős hegyes zöldpaprika2 db chili1 db paradicsompetrezselyemzöld1 db gulyásleves kocka sóőrölt fekete borsőrölt csípős piros paprikaköménymag napraforgó olaj1 dl vörösbor Elkészítés:A krumplit megpucolom, majd felkockázom. A hagymát, petrezselyemzöldet aprítom,
az újhagymát, a répát, a petrezselyemgyökeret
karikára vágom, a paprikákat szeletelem, a paradicsomot nyolcadolom. A kolbászt felszeletem, a szalonnát csíkokra vágom. Egy fazékban olajon megpirítom a szalonnát, kanalazva hozzáadom a darálthúst, beleteszem a kolbászt, átforgatom, majd belerakom a zöldségeket. Fűszerezem, s feleresztem vízzel, s nem túl erős tűzön főzöm.Amikor a zöldségek már majdnem puhák, hozzáöntöm a bort.Tálalok. Kenyérrel, borral fogyasztom.