Vörösboros zöldborsós sertéspörkölt rizzsel

  • 2017.10.28.
  • 8

Vörösboros zöldborsós sertéspörkölt rizzselA pörkölt a magyar konyha egyik kedvence. Többnyire nokedlivel, vagy krumplival, esetleg tésztával
tálalják, most rizs került mellé körítésként. Hozzávalók:25 dkg sertéscomb 1 szelet füstölt szalonna 1 db vöröshagyma2 gerezd fokhagyma1 db csípős hegyes paprika2 db chili1 db paradicsom10 dkg zöldborsó1 dl vörösbor sóőrölt fekete borsőrölt csípős piros paprika1 bögre rizs2 szál petrezselyem2 db chili 2 db kicsi paradicsomElkészítés:A beáztatott rizst felteszem főni. A hagymát aprítom, húst, a szalonnát, a paprikát, paradicsomot kockára vágom.A serpenyőben a szalonnát megpirítom, zsírján a hagymát megdinsztelem, rárakom a húst, egy darabig pörkölöm, megszórom piros paprikával. Fűszerezem, öntök rá vizet, s el kezdem főzni. Zsírjára pirítom, majd megint adok hozzá vizet.Mikor a hús már félig puha, beleteszem a paprikát és a paradicsomot, hozzáadom a zöldborsót is, beleöntöm a vörösbort.Tálalok. A tányérra szedek rizst, rá petrezselyemlevelet, mellé pörköltet, teszek rá egy chili paprikát. Díszítem egy paradicsommal.