Grillezett hekkfilé kaporszósszal, pirított krumplival

  • 2017.10.09.
  • 1

Grillezett hekkfilé kaporszósszal, pirított krumplivalA hekket készítettem, a mottó : "Mert, hekket nem csak strandbüfés tud sütni paprikás lisztben."Hozzávalók:2 db argentin hekk filé (kb. 40 dkg)sóőrölt fekete bors1 db citrom1 gerezd fokhagyma1 db kicsi vöröshagyma1 db paprika1 db csípős hegyes paprika1 db paradicsomőrölt csípős pirospaprikanapraforgóolaj0,5 dl tejföl2 ek tej2 tk liszt0,5 csokor kaporőrölt fehér bors1 tk egész színes borsszerecsendió 1 szelet citrom6 db krumpliElkészítés:A halfiléket sózom borsozom, locsolok rá olajat, facsarok rá citromlevet, s egy dobozban beteszem a hűtőbe.A krumplit héjában megfőzöm, majd megpucolom, kockára vágom.Elkészítem a kaporszószt. A kaprot aprítom. Egy fémbögrében összekeverem a tejfölt, a tejet, a lisztet, a kaprot. Sózom, borsozom, szórok rá szerecsendiót, facsarok bele citromot. Néhány percig főzöm, de nem forralom. Délben a halat kiveszem a hűtőből, s egy grillserpenyőben megsütöm.Ezalatt a krumplit is megpirítom egy kicsit. Tálaláskor a tányérra rakom a hekk filéket, s kanalazok rá kaporszószt, teszek rá kapor ágat, egy szelet citromot, szórok rá színes borsot. Mellé halmozom a krumplit.