Fehérboros, tejfölös gombapaprikás rizzsel

  • 2017.10.04.
  • 2

Fehérboros, tejfölös gombapaprikás rizzselA piacon volt szép csiperke gomba. Egy fél kilót akartam venni, de az árus "félreértette", s egy kilót mért és blokkolt. No mindegy. A feléből gombapaprikást készítettem, a másik feléből is lesz majd valami.Hozzávalók:50 dkg fehér csiperke gomba1 db vöröshagyma1 db újhagyma zöldjével2 gerezd fokhagyma 0,5 nagy csípős hegyes zöldpaprika1 db chili 1 db paradicsom0,5 csokor petrezselyem3 szál kakukkfű sóőrölt fekete borsőrölt csípős pirospaprika1 dl száraz fehérbor 2 dl tejfölolívaolaj 1 bögre rizs2 db chili díszítéshezElkészítés: A beáztatott rizst sós vízben megfőzöm.A hagymákat, petrezselymet aprítom, a paprikákat, paradicsomot kockára vágom, a gombákat szeletelem.Egy serpenyőben a hagymát megpirítom, hozzáadom a paprikát, majd a paradicsomot és a gombákat. Rászórom a petrezselymet, fűszerezem. Rárakom a kakukkfű ágakat. 10 perc elteltével ráöntöm a bort, majd egy kicsivel később 4 kanál tejfölt elkeverek a gombapörköltben. Felrottyantom.Tálaláskor a tányérra formázok egy kupac rizst, szórok rá borsot, teszek rá egy szál petrezselymet. Szedek mellé gombapaprikást, kanalazok rá tejfölt, s díszítem egy chilivel.