Zöldséges, fűszeres darálthússal töltött kaliforniai paprika és gomba vele sült krumplival

  • 2017.09.24.
  • 3

Zöldséges, fűszeres darálthússal töltött kaliforniai paprika és gomba vele sült krumplivalFűszeres kolbászhúst vettem a piacon, ebből készült a zöldséges ragú. Eredetileg reszelt sajttal akartam megszórni, de a hűtőben lévő két darab sajt már kőkemény volt, képtelen voltam lereszelni. Emiatt aztán kénytelen voltam kockasajttal beérni. Az viszont nem akart megolvadni, hiába emeltem a sütés idejét és hőfokát. A sajt végül is inkább sült, mint olvadt, a zöldségek pedig a szándékoltnál jobban megpörkölődtek. Végül is finom lett az ebédem.Hozzávalók : 1 db nagy piros kaliforniai paprika1 db nagy zöld kaliforniai paprika 3 db nagyfejű csiperke gomba30 dkg fűszeres darálthús (kolbászhús1 szál újhagyma zöldjével1 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyem2 db közepes paradicsom1 db chili 1 db tojáskakukkfű sóőrölt fekete borsőrölt piros paprika6 db burgonya4 db zöldfűszeres kockasajtolívaolajElkészítés:A krumplikat előfőzöm.A paprikákat megskalpolom, a magházát eltávolítom. A gombák törzsét kivágom. A paradicsomot kockára vágom. A gombák törzsét kitöröm. A hagymát, fokhagymát, a gombák törzsét és a petrezselymet aprítom. A húst egy tálba teszem. Beleteszem a zöldségeket, a masszához adok 1 db tojást, vágok bele chili paprikát, fűszerezem és összekeverem. A masszával megtöltöm a zöldségeket, belehelyezem őket egy nagy serpenyőbe, melléteszem a krumplit, sózom, borsozom, meglocsolom olívaolajjal. Letakarom alufóliával, beteszem a sütőbe 180 C fokon.30 perc után leveszem a fóliát, tovább sütöm, 10 perc után ráteszem a sajtot és készre sütöm.Tálaláskor a paprikákat félbevágom, teszek a tányérra mindegyik töltött zöldségből 1-1- darabot, rakok mellé 2 darab sült krumplit.