Tejfölös-túrós, brandybe áztatott mazsolás palacsinta

  • 2017.09.02.
  • 7

Tejfölös-túrós, brandybe áztatott mazsolás palacsintaEgy egyszerű, majdnem klasszikus palacsinta.Hozzávalók 25 dkg liszt1 tojás3 dl tej1 dl szénsavas ásványvízcukorétolaj20 dkg túró2 dl tejföl 1 ek mazsola3 tk brandyporcukorvaníliás cukor Elkészítés: A mazsolát beáztatom a brandybe. A tésztát összekeverem, úgy hogy egy folyékony állagú tésztát kapjak. 1 órát pihentetem.Egy palacsintasütőben az olajat felhevítem, s megsütöm a palacsintákat. Kb. 10 palacsinta lesz ebből az adagból.A túrót, a tejföl bő felét, a cukrot (tetszés szerint) és a mazsolát - az esetlegesen megmaradt brandyvel együtt - összekeverem. A palacsintát megtöltöm a túrós, tejfölös masszával. Összetekerem, szórok rá porcukrot és vaníliás cukrot, s kanalazok rá tejfölt.