Sertéspörkölt tarhonyával kovászos uborkával
- 2017.09.12.
- 8
Sertéspörkölt tarhonyával kovászos uborkávalEzúttal nem cifráztam, egy sima pörkölt készült tarhonyával.Hozzávalók : 30 dkg sertés-comb2 fej vöröshagyma3 gerezd fokhagyma2 db paradicsom1 db hegyes csípős paprika2 db chili paprikasóőrölt piros paprikaőrölt fekete borsőrölt kömény2 ek sertészsír1 bögre tarhonya2 db chili tálaláshozkovászos uborkacsípős hegyes paprika díszítésnekElkészítés: A húst kockára, a hagymákat apróra vágom, a paprikákat és a paradicsomot darabolom.Egy serpenyőben zsíron megdinsztelem a hagymát, majd a húst, hozzáadom a paprikát, paradicsomot, chili paprikát és a fokhagymát. Sózom, borsozom, megszórom piros paprikával, kevés köménymaggal, öntök hozzá egy kevés vizet. Zsírjára sütöm, majd ismét öntök rá vizet.Közben a tarhonyát zsíron megpörkölöm, sózom, borsozom, s öntök hozzá vizet, megfőzöm.Tálalok, a tányérra szedek tarhonyát, a közepére halmozok pörköltet. Rakok rá chilit, vágok rá hegyes paprikát, s teszek a tányérra kovászos uborkát.