Rizses lecsó füstölt kolbásszal és sertéspörkölttel

  • 2017.09.02.
  • 6

Rizses lecsó füstölt kolbásszal és sertéspörkölttelEz egy igazán gazdag - nem kifejezetten vegetáriánus - lecsó. Hozzávalók: 5 db paprika1 db csípős hegyes zöld paprika2 db chili paprika1 db vöröshagyma1 gerezd fokhagyma3 db paradicsom 1 pohár rizs1 szál füstölt kolbász disznózsír15 dkg sertéscomb1 db kicsi vöröshagyma1 gerezd fokhagyma 1 db csípős hegyes paprika1 db paradicsom sóőrölt fekete borsőrölt piros paprika2 db chili a tálaláshoz Elkészítés: A paprikákat és a chilit karikára, a hagymákat aprítom, a paradicsomot kockázom, a kolbászt felszeletelem.A beáztatott rizst előfőzöm. A pörkölthöz a hagymát zsíron megdinsztelem, majd a húst kifehéredésig pörkölöm. Sózom, szórok rá borsot, pirospaprikát, öntök rá vizet, s megfőzöm. Egy serpenyőben zsíron megsütöm a kolbászt, kiveszem, félreteszem. A serpenyőbe beleteszem a hagymákat, dinsztelem, majd beleteszem a paprikákat, végül a paradicsomot, fűszerezem. A végén hozzákeverem a rizst és a kolbászkarikákat.Tálalok. A tányérra szedek a lecsóból, kanalazok rá pörköltet, s teszek rá egy chilit. Rozskenyérrel fogyasztom.