Póréhagymás-sárgarépás-zöldborsós sertéspörkölt héjában főtt krumplival

  • 2017.09.20.
  • 3

Póréhagymás-sárgarépás-zöldborsós sertéspörkölt héjában főtt krumplivalAmilyen barátságtalan az idő, jöhetnek sorra az őszi, vagy még inkább a téli receptek. Hozzávalók: 35 dkg sertéscomb2 szár póréhagyma3 gerezdfokhagyma2 db paprika1 db chili 4 db paradicsom1 csésze zöldborsóőrölt fekete borsőrölt pirospaprikaőrölt kömény chili paprika díszítéshez1 db paradicsom díszítéshezdisznózsír 6 db krumpliElkészítés:A húst kockára vágom, a póréhagymát, fokhagymát, paprikákat és paradicsomot darabolom.Egy serpenyőben olajon a hagymát dinsztelem, rádobom a fokhagymát és a húst, s addig keverem, míg a hús kifehéredik, megszórom borssal, paprikával, s öntök rá egy kevés vizet. Zsírjára pirítom, hozzáadom a paprikát és paradicsomot, tovább párolom. Majd beleteszem a zöldborsót, felöntöm vízzel, s lassú tűzön főzöm. Közben héjában megfőzöm a krumplit.Tálalok. A tányérra szedek pörköltet, mellé 3 db krumplit.