Pontyhalászlé tésztával, tejföllel

  • 2017.09.13.
  • 4

Pontyhalászlé tésztával, tejföllelMert halászlét nem csak Karácsonykor szoktam enni.Hozzávalók:1 ek disznózsír1 db hagyma1 db paradicsom1 db csípős zöld paprika2 db chilipaprika1 db kápia paprika 1 db burgonya50 dkg halcsont1 doboz (20 dkg) halászlé sűrítménysóőrölt csípős piros paprikaőrölt fekete bors10 dkg gyufatészta2 db ponty szelet (patkó) - 35 dkg15 dkg belsőség (ikra, tej)7 dl víz 1 dl tejföl2 db chili a tálaláshozElkészítés:A hagymát, paprikákat és paradicsomot felvágom, zsíron megdinsztelem, fűszerezem, hozzáadom a darabolt krumplit, a halcsontokat.Amikor a csontokról lefőtt a hús, kiveszem a csontokat, és a kápia paprikát. Az alaplevet a benne lévőkkel botmixerrel összekeverem.A lébe beleteszem a halászlé sűrítményt, felrottyantom. Ezután belerakom a tésztát, majd
a patkókat. (A tésztát lehet külön is főzni.) Végül a belsőségek is a halászlében landolnak, s visszakerül a kápia paprika is. Tálaláskor szedek a levesből tésztával, kápia paprikával, 1 db patkót rakok bele, rá egy kanál tejfölt és egy chilit.Kenyérrel fogyasztom, s ha már a halászlébe nem öntöttem vörösbort, akkor legalább azt iszom hozzá.