Fóliában sült fokhagymás, zöldfűszeres vajas hekk sült krumplival és gombával

  • 2017.09.18.
  • 5

Fóliában sült fokhagymás, zöldfűszeres vajas hekk sült krumplival és gombávalA magyarok kedvenc "balatoni" hala, ezúttal nem a szokásos paprikás lisztben, bő olajban lett kisütve, ahogy a strandok büféiben készítik, hanem fóliába burkolva vajon, zöld fűszerekkel, csőben sütöttem, zöldségekkel együtt. Így még biztos nem ettétek a hekket.Hozzávalók:3 db argentin hekk törzs (90 dkg)sóőrölt fekete bors1 db citrom3 gerezd fokhagymakakukkfűrozmaringpetrezselyem3 dm krumpli3 db nagyobb csiperke gombaolívaolajvajElkészítés:A halakat beirdalom, sózom borsozom, locsolok rá olajat, facsarok rá citromlevet, teszek rá kakukkfüvet, rozmaringot, chilit. Betakarom a fóliába, s egy nagy serpenyőben beteszem a hűtőbe.A krumplit előfőzöm.Dél felé a serpenyőt kiveszem a hűtőből, a hal mellé rakom a krumplikat és a gombákat, sózom, borsozom, s teszek mindenre vajat. Berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe. 25 perc után a fóliát kinyitom, mindent meglocsolok vajjal és még 10 percig grillezem.Tálaláskor teszek a tányérra egy halat, rá citromkarikát és chilit, mellé krumplit és gombát. Kanalazok rá olvadt vajat. Száraz fehér bort iszom hozzá.