Vörösboros lecsós sertéspörkölt gnocchival, kovászos uborkával

  • 2017.08.24.
  • 6

Vörösboros lecsós sertéspörkölt gnocchival, kovászos uborkávalMagyar pörkölt és lecsó olasz nudlival.Hozzávalók a pörkölthöz:30 dkg sertéscombfüstölt szalonna bőre2 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma3 db paprika 1 db hegyes zöld paprika2 db paradicsom1 db chilipaprika őrölt feketeborsőrölt pirospaprikaőrölt kömény2 ek zsír 1 dl vörösbor2 db chili a tálaláshoz Hozzávalók a gnocchihoz : 4 db krumpli4 ek liszt1 db tojás sóElkészítés:A húst kockára vágom, a hagymát, a fokhagymát, a paprikákat és a paradicsomot feldarabolom.Egy serpenyőben a hagymát megdinsztelem, rádobom a fokhagymát és a húst,s addig keverem, míg a hús kifehéredik, fűszerezem borssal, paprikával, s öntök rá egy kevés vizet. Zsírjára pirítom, hozzáadom a szalonnabőrt, felöntöm vízzel, s lassú tűzön főzöm. Mikor félig puha, hozzáadom a paprikát és paradicsomot, öntök bele vörösbort, majd készre főzöm.Míg a hús fő, elkészítem a gnocchit. A krumplit héjában megfőzöm. Megpucolom, összetöröm. Összekeverem a liszttel és a tojással. Kicsit meggyúrom, nudlikat formázok, forró vízben kifőzöm. Sózom, borsozom.Tálaláskor szedek a tányérra lecsós pörköltet, mellé gnocchit, teszek rá egy chilit. Egy tálkába rakok uborkát.