Vargabéles brandys mazsolával, tejföllel

  • 2017.08.27.
  • 6

Vargabéles brandys mazsolával, tejföllelEgyszerű, de nagyon finom desszert, mely vacsorára akár főétel is lehet.Hozzávalók:4 ek mazsola 3 cl rum1 bögre cérnametéltsó2 ek vaj1 tasak (45 dkg) félzsíros tehéntúró1 dl tejföl 2 ek cukor1 db citrom reszelt héja 1 db narancs reszelt héja0,5 db narancs leve1 tasak vaníliás cukor2 db tojás1 tekercs leveles tészta1 ek olaj1 ek porcukor1 tasak vaníliás cukor 1 dl tejföl Elkészítés:A mazsolát beáztatom a brandybe.A tésztát sós vízben előfőzöm.A túrót egy tálban villával összetöröm, hozzáadom a tojás sárgáját, a citrom és a narancs reszelt héját, a narancs levét, 1 tasak vaníliás cukrot, a kristálycukrot, 2 tojás sárgáját. Jól összekeverem.A tojás fehérjét egy kevés cukorral kemény habbá verem, a tálba rakom. Óvatosan összekeverem.Egy tepsit kikenek vajjal, beleteszem a réteslapok felét, a két lap között a lapokat bekenem olajjal.
Erre halmozom a masszát, s befedem a maradék réteslapokkal. A lapokat most is bekenem. A tepsit beteszem a sütőbe, s 180 C fokon kb 40 percig sütöm.Kihűlés után a tésztát kockára vágom, s szórok rá porcukrot és vaníliás cukrot.Fogyasztáskor kanalazok rá tejfölt.