Sült hekk rizzsel, uborkasalátával, paradicsommal

  • 2017.08.01.
  • 4

Sült hekk rizzsel, uborkasalátával, paradicsommalA hekk - "balatoni halunk" - a legkedveltebb strandkaják egyike. De nem csak a vízparti büfékben, hanem ebédlőasztalunkon is megállja a helyét. Akciósan vettem 1 kg argentin hekk törzset, abból készült a mai ebédem. Persze nem tudtam mind megenni egyszerre.Hozzávalók:1 kg hekktörzs sóborscitrom lisztpirospaprikarizsketchup uborka fokhagymafehérborecetsalátaolaj paradicsomElkészítés:A rizst megfőzöm.A halat sózom, citromlevével meglocsolom, majd paprikás lisztben megforgatom, s bő olajban megsütöm.Az uborkát felszeletelem, sózom, borsozom, meglocsolom ecettel és olajjal.Tálaláskor a hal mellé formázok rizst, nyomok rá ketchupot és rakok paradicsom szeleteket, s uborkát. Sózom, borsozom.