Sült hekk hasábkrumplival és kovászos uborkával

  • 2017.08.08.
  • 2

Sült hekk hasábkrumplival és kovászos uborkávalAz előző adag hamar elfogyott, muszáj volt megismételni, ezúttal a klasszikus formában. Így igazi strandkaja lett. Bár a recept nagyon egyszerű, mégis megadom, mivel sokan idegenkednek az elkészítésétől, s bár szeretik, inkább a halasnál veszik meg. Ezúttal nagyobb halak voltak a zacskóban, mint legutóbb.Hozzávalók:1 kg hekktörzssóborscitrom lisztpirospaprika4 db nagyobb burgonyakovászos uborka fokhagymaparadicsomElkészítés:A krumplikat megpucolom, hasábokra vágom.A halat sózom, citromlevével meglocsolom, majd paprikás lisztben megforgatom, s bő olajban megsütöm.Tálaláskor a hal mellé szedek krumplit, sózom, borsozom. Rakok a tányérra néhány uborkát.