Rántott hekk törzs és tengeri halfilé majonézes krumplival

  • 2017.08.14.
  • 7

Rántott hekk törzs és tengeri halfilé majonézes krumplivalAz elmúlt napokban lubickoltam a halételekben. Ezúttal a hekk mellett volt még halfilé is (hogy milyen halból, az nem derült ki, a csomagoláson csak annyi szerepelt, hogy tengeri halfilé).Hozzávalók:0,5 kg hekk törzs0,5 kg tengeri hal filé liszttojásprézlipaprika étolajkrumplisóborsfokhagymamajonézcitromcsemegeuborkauborkalé sonkahagymamagvas rozskenyérElkészítés:A krumplit megfőzöm, majd megpucolom, sózom, borsozom, facsarok rá citromot, s összekeverem majonézzel, a szeletelt hagymával, uborkával és kevés uborkalével. Beteszem a hűtőbe.A halat sózom, citromlevével meglocsolom, majd előbb paprikás lisztben, aztán tojásban, végül prézliben megforgatom, s bő olajban megsütöm.Tálaláskor a haltörzs
mellé pakolom a halfilét, egy szelet kenyeret, s a majonézes krumplit.