Paradicsomos-tejfölös kapros tökfőzelék sült sertéskarajjal

  • 2017.08.09.
  • 1

Paradicsomos-tejfölös kapros tökfőzelék sült sertéskarajjalTökfőzeléket már többféle variációban tettem fel, de paradicsomosat még nem. Hozzávalók:1 db kisebb tök1 fej hagyma1 gerezd fokhagymakaporecetőrölt fekete borscukor1 dl tejföl1 doboz (70 gr) paradicsom-sűrítmény olaj2 szelet csontos sertéskaraj (30 dkg)1 gerezd fokhagyma1 db paradicsomElkészítés:A hús széleit bevagdosom, gyengén kiklopfolom, sózom borsozom, nyomok rá fokhagymát, locsolok rá olajat. A hagymát és a fokhagymát aprítom, a tököt meghámozom, a magokat eltávolítom, a tököt legyalulom, a kaprot felvágom. Olajon megfonnyasztom a hagymát, s a fokhagymát, hozzáadom a gyalult tököt, a kaprot, s öntök rá kevés vizet. Sózom, borsozom, adok hozzá egy kevés ecetet, cukrot. Főzöm. Amikor már puha, öntök bele tejfölt és paradicsompürét, összekeverem. Közben a húst gyorsan - kb.15 perc alatt - megsütöttem a félbevágott paradicsommal együtt.Tálaláskor a tányérba merek tökfőzeléket, ráteszek egy szelet sült húst, rajta paradicsommal.