Kacsaszív pörkölt szalonnával, párolt zöldségekkel, répával, rozmaringos sült krumplival

  • 2017.08.26.
  • 9

Kacsaszív pörkölt szalonnával, párolt zöldségekkel, répával, rozmaringos sült krumplivalFinom étel, szombati, vagy akár vasárnapi
ebédnek is kiváló.Hozzávalók 25 dkg kacsaszívkacsazsír1 szelet füstölt szalonna1 fej vöröshagyma3 gerezd fokhagyma1 db paprika1 db csípős hegyes zöldpaprika2 db chili paprika2 db paradicsom sóőrölt fekete borsőrölt piros paprikavörösbor4 db nagy krumplirozmaring2 db répa1 csésze répa-zöldborsó keverék
1 db paradicsom Elkészítés: A hagymákat apróra, a paprikákat karikára, a paradicsomot, a szalonnát kockára, a szíveket félbe vágom. A répát felszeletelem. Egy paradicsomot felszeletelek. Egy serpenyőben a zsíron megsütöm a szalonnát, megdinsztelem a hagymát, ráteszem a szívet. Majd fehéredés után a paprikát, s paradicsomot, rövid dinsztelés után fűszerezem, öntök rá vizet, s addig főzöm, míg megpuhul, öntök rá egy kevés vörösbort.Közben a krumplit felteszem héjában főni. Mikor megfőtt, megpucolom, sózom, borsozom. Egy serpenyőben rozmaringgal kacsazsíron megsütöm paradicsom kíséretében. A répát és a zöldségkeveréket megdinsztelem. Tálaláskor merek a tányérra pörköltet, rakok rá krumplit és zöldségeket, s egy szelet paradicsomot.