Kacsanyakpörkölt sült krumplival, kovászos uborkával

  • 2017.08.31.
  • 2

Kacsanyakpörkölt sült krumplival, kovászos uborkávalMár rég tettem fel kacsanyakpörkölt receptet, ideje volt egy újat bemutatni.Hozzávalók:4 db nagyobb kacsanyak1 db vöröshagyma 3 db paradicsom 1 db hegyes zöldpaprika1 db chilipaprika 2 gerezd fokhagymasóőrölt fekete borsőrölt csípős piros paprika2 db paradicsom6 db krumpli kacsazsírpetrezselyem 2 db chili díszítéshezkovászos uborka Elkészítés:A hagymákat aprítom, a paprikákat, paradicsomot darabolom.A megfűszerezett kacsanyakakat egy serpenyőben megsütöm, félreteszem.Közben a krumplikat előfőzöm. A zsírba beleteszem az aprított hagymákat, megdinsztelem. Hozzáadom a paprikát és paradicsomot, a chilipaprikát, fűszerezem. Visszateszem a kacsanyakakat, feleresztem vízzel, megfőzöm, zsírjára pirítom.A krumplikat héjában kacsazsíron megsütöm.Tálalok. A tányérra rakok két kacsanyakat, mellé 3 db sült krumplit. Díszítem petrezselyemlevéllel, egy chilipaprikával. Rakok mellé kovászos uborkát.