Gombás lecsó szalonnával, kolbásszal és rizzsel

  • 2017.08.08.
  • 4

Gombás lecsó szalonnával, kolbásszal és rizzselGombás lecsó már volt a blogon, de akkor gerslivel.Hozzávalók:40 dkg lecsópaprika2 db
vöröshagyma1 db hegyes zöldpaprika1 db chilipaprika20 dkg paradicsom5 dkg füstölt szalonna15 dkg csiperkegomba 10 csípős parasztkolbász őrölt fekete borsőrölt csípős pirospaprika1 csésze rizs napraforgó olajElkészítés:A szalonnát felkockázom, a hagymát, paprikát, paradicsomot nagyobb darabokra, a gombát kisebbekre vágom. A kolbászt felszeletelem.Egy serpenyőben olajon megpirítom a kolbászt, félreteszem. Ezután jön a szalonna. Ezen
megdinsztelem a hagymát, majd rádobom a paprikákat, megszórom a fűszerekkel, hozzáadom a paradicsomot, majd a gombát. Végül beleteszem a kolbász felét.Közben megfőzöm a rizst, s megdinsztelem a gombát. A kettőt összekeverem.Tálaláskor szedek a tányérra lecsót, mellé
rizst. A lecsóra teszek a félretett kolbászból. A rizsre szórok borsot.