Pulykacomb sült újkrumplival, tejfölös uborka salátával

  • 2017.07.12.
  • 0

Pulykacomb sült újkrumplival, tejfölös uborka salátávalNagyon egyszerűen készült ez az étel, még a krumpli megpucolásával sem bajlódtam.Hozzávalók:1 db kicsi
pulyka comb (60 dkg)1 gerezd fokhagyma2 szál kakukkfűsóőrölt fekete borsőrölt piros paprika napraforgó olaj8 db burgonya2 db paradicsom 1 db kigyóuborka2 gerezd fokhagyma fehérborecetextraszűz olívaolaj1 dl tejföl Elkészítés:A combot előző este befűszereztem (só, bors, paprika, aprított fokhagyma), rátettem a kakukkfüvet,
meglocsoltam olajjal és betettem a hűtőszekrénybe. A krumplit alaposan megmosom.
A
paradicsomokat
félbe vágom.
A comb
mellé rakom a paradicsomot,
meglocsolom kevés vízzel.
Letakarom alufóliával, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe.Amíg a hús sült, előfőzöm a krumplit, majd kevés olajban elősütöm. Elkészítem a salátát, az uborkát szeletelem, egy csészébe rakom, rálocsolom a dresszinget, beteszem a hűtőbe.
A húst
időnként meglocsolom. 90 perc után leveszem a fóliát, s tovább sütöm.
30 perc elteltével rövid ideig még grillezem. Tálaláskor szelek hosszában a pulykacombból, rakok mellé krumplit és paradicsomot. Mellérakom a salátát, melyre kanalazok tejfölt és szórok pirospaprikát.