Kelkáposzta főzelék csípős parasztkolbásszal, tejföllel

  • 2017.07.22.
  • 7

Kelkáposzta főzelék csípős pararasztkolbásszal, tejföllelNyár lévén igyekszem minél több zöldet enni.Hozzávalók:1 db kisebb fej kelkáposzta2 db burgonya2 gerezd fokhagymanapraforgóolaj sóőrölt fekete borsőrölt csípős pirospaprikaköménymag5 dkg csípős parasztkolbász2 kanál tejfölElkészítés:A kelkáposztát alapos mosás után felszeletelem, a krumplit megpucolom, kocára vágom.Az egészet beteszem egy fazékba, felengedem vízzel, sóval, borssal fűszerezem, s kb. 30 percig főzöm.Közben megsütöm a kolbászt, félreteszem. Majd elkészítem a rántást. Egy serpenyőben forró olajon megdinsztelem az aprított fokhagymát, hozzáadom a lisztet, s állandó keverés mellett világosbarnára pirítom. Leveszem a tűzhelyről, megszórom köménymaggal és a pirospaprikával, s feleresztem vízzel. Beleöntöm a levesbe, összekeverem, felforralom.Tálaláskor szedek egy mélytányérba főzeléket, kanalazok rá tejfölt, s szórok rá kolbászt. Fehér kenyérrel fogyasztom, vörösbort iszom hozzá.