Gulyásleves zöldbabbal, tejföllel - Palócgulyás

  • 2017.07.20.
  • 5

Gulyásleves zöldbabbal, tejföllel - PalócgulyásEredetileg egy normál gulyáslevest akartam főzni marha lapockából. Aztán eszembe jutott, hogy nyár van, legyen az étel is nyárias. Van itthon zöldbab, tejföl mindig van a hűtőben. Nos, akkor legyen egy palóc gulyás. Ha egy levesben a hús mellett van
zöldbab, krumpli és tejföl, az már palócos. Bár az igazi palócgulyásban birka van, de a marha is elmegy. Hozzávalók:35 dkg marhalapocka1 db vöröshagyma2 gerezd fokhagyma2 db sárgarépa1 db fehérrépa1 db zeller2 db burgonya 20 dkg zöldbab1 db csípős hegyes paprika1 db paradicsom 2 db chili paprikakapor sóőrölt fekete borsőrölt piros paprikaköménymag2 ek sertészsír6 dl víz1 ek liszt 2 dl tejfölElkészítés:A hagymákat aprítom, a húst kockázom, a zöldségeket tetszés szerint felvágom. A zsíron a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a húst, megpirítom, szórok rá pirospaprikát.. Végül a zöldségeket is megpárolom, feleresztem vízzel, sózom, borsozom, szórok rá köménymagot, vágok bele chilit.Amikor minden megpuhult, behabarom lisztes tejföllel.Tálaláskor merek a levesből, teszek rá egy kapor ágat.Kenyérrel fogyasztom, vörösbort iszom hozzá.
A második tányérnál
kanalaztam
még rá tejfölt és szórtam még rá piros paprikát.