Egyszerű babgulyás sertéshússal és csípős parasztkolbásszal tejfölösen

  • 2017.07.16.
  • 7

Egyszerű babgulyás sertéshússal és csípős parasztkolbásszal tejfölösenEbben a hűvösre vált időben jól esett egy melengető étel. Hozzávalók:20 dkg tarkabab20 dkg sertéslapocka10 dkg csípős parasztkolbász 2 gerezd fokhagyma1 tk disznózsír5 dkg füstölt szalonna 1 db répa1 db nagyobb krumpli1 db chili1 db babérlevél sóőrölt fekete borsőrölt csípős pirospaprikaköménymag1 dl tejfölchili a tálaláshoz Elkészítés:A babot beáztatom. Másnap felteszem főni.A répát karikára, a krumplit és a húst kockára vágom.Egy serpenyőben kevés zsiradékon megsütöm a szalonnát, rádobom a kockára vágott húst. Amikor már kifehéredett hozzáadom a répával és a krumplival a babhoz. Feleresztem vízzel, fűszerezem, belevágom a chilit.Felkarikázom a kolbászt.Amikor a bab és a hús már csaknem puha, beleteszem a kolbászt.Tálalok. Merek a tányérba levest, teszek rá két kanál tejfölt, s egy chilit. Kenyérrel fogyasztom.