Tejszínes cukkinifőzelék szalámival, bruschettával

  • 2017.06.03.
  • 1

Tejszínes cukkinifőzelék szalámival, bruschettávalKönnyű, egyszerű tavaszi főzelék.Hozzávalók:1 db cukkini1 db vöröshagyma1 szál újhagyma1 db krumpli1 tk olívaolaj 1 dl tejszín sóőrölt fekete bors2 dl víz 1 db szárnyas leveskocka4 szelet szalámi
őröl csípős pirospaprika 2 szelet rozskenyér2 gerezd fokhagymaextraszűz olívaolajElkészítés:A hagymákat, a cukkinit és a megpucolt krumplit darabolom. Egy lábasban kevés olajon a szalámikat egy kicsit megpirítom, félreteszem. Majd a hagymákat megdinsztelem ezen a zsiradékon.
Hozzáadom a cukkinit. Továbbdinsztelem. Majd beleteszem a krumplit, ráöntöm a vizet, fűszerezem sóval, borssal, belemorzsolom a leveskockát.Amikor megfőtt a cukkini és a krumpli, adok hozzá tejszínt, botmixerrel pürésítem.Tálalok. A tálba merek a főzelékből, a közepére teszek 2 db szalámit, csorgatok rá olívaolajat, szórok rá pirospaprikát. Melléteszem a fokhagymás, olívaolajos bruschettát.