Sertés borda vele sült krumplival, parasztosan, fokhagymás paradicsomsalátával

  • 2017.06.14.
  • 5

Sertés borda vele sült krumplival, parasztosan, fokhagymás paradicsomsalátávalGyakran kerül az asztalomra ez az étel. Egyszerű, minimális a munkaigénye, s nagyon finom. Nem is értem, hogy miért nem töltöttem fel eddig.Hozzávalók:1 szelet sertésborda (kb. 40 dkg)
5 dkg füstölt szalonna1 ek sertészsír4 gerezd fokhagyma2 db vöröshagyma2 db paradicsom1 db csípős hegyespaprika sóőrölt fekete borsőrölt csípős pirospaprika 1 ek disznózsír25 dkg újkrumpli2db paradicsom2 gerezd fokhagymafehérborecetolívaolajsóbors1 szál petrezselyem Elkészítés:A szalonnát kockára vágom. A sertésbordát négybe vágom. A vöröshagymát, paradicsomot, paprikát félbevágom, a krumplit megpucolom, felkockázom. Egy serpenyőben a szalonnát megpirítom kevés zsíron, ráteszem a húst. Minden oldalán megsütöm, majd hozzáteszem a zöldségeket, fűszerezem. Öntök rá egy kevés vizet, s fedő alatt elkezdem sütni.Hozzáadom a krumplit. Időnként öntök rá vizet, meglocsolom. Majd megfordítom a húst és a krumplit is.Amikor a hús már kellőképp megpuhult és megsült, tálalok.Tálaláskor teszek a tányérra két darab húst, krumplit és zöldségeket. Valamint teszek még a tányérra 1 db felszeletelt paradicsomot, rá fokhagymát, sózom, borsozom,
locsolok rá borecetet és olívaolajat, s szórok rá petrezselymet.