Paprikás krumpli kolbásszal, chilivel, paprikával és tejföllel

  • 2017.06.20.
  • 0

Paprikás krumpli kolbásszal, chilivel, paprikával és tejföllel A paprikás krumpli, akárcsak a lecsó, nagy kedvenc. Szeretem variálni. Lehet, hogy ez a változat egyeseknek szokatlan lesz, nekem ízlett.Hozzávalók:50 dkg krumpli 2 db vöröshagyma2 gerezd fokhagyma 2 db csípős hegyes paprika2 db chili2 db paradicsomsóőrölt csípős piros paprikaőrölt fekete borsőrölt kömény 2 ek disznózsír 15 dkg csípős parasztkolbász1 db csípős hegyes paprika tálaláshoz 2 db chili tálaláshoz2 ek tejföl Elkészítés:A krumplit megpucolom, kockára vágom. A hagymákat, paprikát, paradicsomot durván aprítom.Egy lábasban zsíron megpirítom a hagymát, hozzáadom a paprikát, a paradicsomot és a krumplit. Fűszerezem, belevágom a chilit, öntök rá vizet, hogy bőven ellepje.Felkarikázom a kolbászt, beleteszem a lábasba. Készre főzöm az ételt.Tálaláskor szedek a tányérba paprikás krumplit, vágok rá hegyes paprikát, kanalazok rá tejfölt és teszek rá egy chilit.Kenyérrel fogyasztom, sört iszom hozzá.