Mustáros- currys sertés karaj grillezve petrezselymes parázskrumplival, sült hagymával és zellerlevéllel, vegyes salátával

  • 2017.06.11.
  • 0

Mustáros- currys
sertés karaj grillezve
petrezselymes parázskrumplival, sült hagymával és zellerlevéllel, vegyes salátávalEgy újabb grillezett hús sült körettel.Hozzávalók:2 szelet sertéskaraj (kb. 40 dkg)2 gerezd fokhagyma1 db vöröshagyma4 gerezd fokhagym2 szál zellerlevélsóőrölt fekete borscurry őrölt csípős pirospaprika olaj25 dkg újkrumpli3 szál petrezselyem2 db uborka2 db paradicsom1 db csípős hegyespaprika 2 gerezd fokhagymafehérborecetextra szűz olívaolaj1 dl tejföl1 szál petrezselyempirospaprika Elkészítés:A karaj szélét bevagdosom, bedörzsölöm fokhagymával, sózom, borsozom, bekenem mustárral, locsolok rá olajat, szórok rá curryt, teszek mellé felvágott vöröshagymát, fokhagymát, beteszem a hűtőbe.Az uborkát, paradicsomot, paprikát felszeletelem, egy tálkába rakom, sózom, borsozom, locsolok rá ecetet, olajat, vágok rá fokhagymát, s berakom a hűtőbe. A krumplit megpucolom, előfőzöm, majd olajon megpirítom, sózom, borsozom, szórok rá durván aprított petrezselymet.A húst a hagymákat és a zellert meggrillezem.Tálaláskor teszek a tányérra egy szelet húst, mellé újkrumplit, sült hagymát és zellerlevelet. A húsra teszek fokhagyma darabokat, szórok paprikát. Mellérakom a salátát, melyre kanalazok tejfölt, s szórok rá petrezselymet és paprikát.