Karalábé leves csípős parasztkolbásszal, tejföllel

  • 2017.06.02.
  • 7

Karalábé leves csípős parasztkolbásszal, tejföllelEgyszerű leves, csak karalábéból, zöldségek, levesbetét és rántás nélkül. Csupán a kolbász és a tejföl dobja fel. Hozzávalók : 2 db karalábé 1 fej vöröshagyma1 gerezd fokhagymasó őrölt fekete borsőrölt piros paprika 10 dkg csípős paraszt kolbász8 dl víz1 db szárnyas húsleves kocka olaj 1 dl tejföl2 db chili1 szál petrezselyem Elkészítés: A karalábét kockára vágom, a hagymákat aprítom. A kolbászt szeletelem. Egy lábasban zsíron előbb kolbászokat megpirítom, félreteszem. Majd megdinsztelem a hagymákat. Beleteszem a karalábét, rövid ideig párolom. Majd fűszerezem, s felengedem a vízzel, belemorzsolom a leveskockát. Amikor a karalábé már megpuhult, beleteszem a kolbászszeleteket. Tálaláskor szedek a levesből, kanalazok rá tejfölt, teszek rá egy chilit, s petrezselyemlevelet.