Kapros, tejfölös tökfőzelék sertéspörkölttel

  • 2017.06.19.
  • 9

Kapros, tejfölös tökfőzelék sertéspörkölttelEgy igazi nyári étel.Hozzávalók:1 db kisebb tök

1 fej hagyma1 gerezd fokhagyma
kaporecetőrölt fekete borscukortejföllisztolaj25 dkg sertéscomb1 fej vöröshagyma2 gerezd fokhagyma1 db paradicsom1 db csípős hegyespaprika1 db chilisóőrölt fekete borsőrölt csípős pirospaprika1 ek sertészsír Elkészítés:A pörkölthöz húst kockára, a hagymákat apróra vágom, a paprikát és a paradicsomot darabolom.Egy serpenyőben zsíron megdinsztelem a hagymát, majd a húst, hozzáadom a paprikát, paradicsomot, chili paprikát. Sózom, borsozom, megszórom piros paprikával, öntök hozzá egy kevés vizet. Zsírjára sütöm, majd ismét locsolok rá vizet.Míg a pörkölt fő, a hagymát és a fokhagymát aprítom, a tököt meghámozom, a magokat eltávolítom, a tököt legyalulom. Olajon megfonnyasztom a hagymát, s a fokhagymát, hozzáadom a gyalult tököt, a kaprot, s öntök rá kevés vizet. Sózom, borsozom, adok hozzá egy kevés ecetet, cukrot. Főzöm. Amikor már puha, behabarom lisztes tejföllel. Tálaláskor a tányérra merek tökfőzeléket, kanalazok rá pörköltet.