Grillezett csirkemell sörbundában sült karfiollal, hasábburgonyával

  • 2017.06.08.
  • 9

Grillezett csirkemell sörbundában sült karfiollal, hasábburgonyávalEzúttal a sütő grillezőjét használtam.Hozzávalók:2 db csontos, bőrös csirkemell2 gerezd fokhagymasóőrölt fekete borsőrölt csípős pirospaprikaőrölt kömény2 tk paradicsomszószolívaolaj1 tk paradicsompürsör 2 db karfiol rózsa1 ek liszt1 tojássör sóbors2 db burgonyasóborsnapraforgó olaj2 db paradicsom1 db uborkafehérborecetsalátaolaj Elkészítés:A csirkemellet bekenem a sóból, borsból, paprikából, köményből, olajból és paradicsomszószból készített páccal, beteszem a hűtőbe. A karfiolt sós vízben előfőzöm.A krumplit megpucolom, hasábokra vágom.A húst egy serpenyőbe helyezem bőrével lefelé, s beteszem a 180 C fokra előmelegített
sütőbe.A karfiolt megmártom a sörbundában.A csirkehúst megfordítom, locsolok rá sört.A karfiolt és a krumplit egy serpenyőben, olajban megsütöm.A paradicsomot félbevágom, az uborkát felszeletelem.A húst visszafordítom (bőrével felfelé), ismét meglocsolom sörrel, s átkapcsolok grill fokozatra.Amikor a csirke már szépen megpirult, tálalok. A tányérra helyezek egy mellet, mellé hasábburgonyát és egy karfiolt. A tányér szélére kerül a paradicsom és az uborka, sózom, meglocsolom ecettel és salátaolajjal, megszórom borssal és paprikával.