Fehérboros tejfölös cukkini krémleves sajtos bruschettával

  • 2017.06.24.
  • 9

Fehérboros tejfölös cukkini krémleves sajtos bruschettávalEgy újabb cukkini leves.Hozzávalók:1 db nagyobb cukkini1 db vöröshagyma1 szál újhagyma 1 gerezd fokhagyma 1 tk olívaolaj 1 dl tejföl sóőrölt fehér bors4 dl víz1 dl fehérbor 2 kk olívaolaj 3 mk extraszűz olívaolaj2 szelet kenyérElkészítés:A hagymákat és
a cukkinit
darabolom Egy lábasban kevés olajon a hagymákat megdinsztelem. Hozzáadom a cukkinit. Együtt dinsztelem tovább.Majd ráöntöm a vizet, fűszerezem sóval, fehér borssal.Amikor megfőtt a cukkini beleöntöm a bort, a tejfölt, s botmixerrel pürésítem.A kenyeret megpirítom, megkenem fokhagymával, s locsolok olajat.Tálalok. A tányérba merek a levesből, a közepére rakom a kenyeret, megszórom sajttal s locsolok a levesre olajat.