Bruschetta avokádókrémmmel, koktélparadicsommal, paprikával és chilivel - Bruschette con creme di avocado, pomodorini, peperoncino e chile (Bruschette picante)

  • 2017.06.24.
  • 3

Bruschetta avokádókrémmmel,

koktélparadicsommal, paprikával és chilivel - Bruschette con creme di avocado,
pomodorini, peperoncino e chile (Bruschette picante)Szeretem az olasz ételeket, köztük a bruschettát, melynek számtalan változata van, a legegyszerűbbtől - a klasszikus olívaolajos fokhagymástól - a legváltozatosabbakig, melynek csak a fantázia szab határt.Hozzávalók : 1 db érett avokádó1 db újhagyma zöldjével2 gerezd fokhagyma1 db paradicsom0,5 csípős hegyes paprika1 db chili2 tk citromlétengeri sómorzsolt oreganoőrölt fekete borsőrölt csípős pirospaprikaextraszűz olívaolaj 6 szelet barna kenyér (toast)olívaolaj 1 db fokhagyma8 db koktélparadicsom1 db csípős hegyes paprikaElkészítés:Az avokádót félbevágom, magját eltávolítom, a húsát kikanalazom. Meglocsolom citrommal, villával összenyomkodom.A többi zöldséget aprítom, az avokádóhoz adom, fűszerezem, locsolok rá olívaolajat, összekeverem.A kenyeret szeletelem, olajon megpirítom. Bedörzsölöm fokhagymával, megkenem az avokádókrémmel. Teszek rá félbevágott koktélparadicsomokat és szeletelt paprikát, vágok rá chilit.