Zöldséges sertéspörkölt tarhonyával

  • 2017.05.02.
  • 0

Zöldséges sertéspörkölt tarhonyávalA zöldségekkel - sárgarépa, zöldborsó - tavasziassá akartam tenni ezt az ételt.Hozzávalók : 30 dkg sertéscomb2 fej vöröshagyma3 gerezd fokhagyma2 db paradicsom1 db hegyes csípős paprika2 db chili paprika2 db sárgarépa1 csésze zöldborsó sóőrölt piros paprikaőrölt fekete borsőrölt kömény2 ek sertészsír1 bögre tarhonya2 db chili tálaláshoz2 szál petrezselyem díszítésnekElkészítés: A húst kockára, a hagymákat apróra vágom, a paprikákat és a paradicsomot darabolom. A répát karikára vágom.Egy serpenyőben zsíron megdinsztelem a hagymát, majd a húst, hozzáadom a paprikát, paradicsomot, chili paprikát, fokhagymát és a répát. Sózom, borsozom, megszórom piros paprikával, kevés köménymaggal, öntök hozzá egy kevés vizet. Zsírjára sütöm, majd ismét öntök rá vizet, s hozzáadom a zöldborsót.Közben a tarhonyát zsíron megpörkölöm, sózom, borsozom, s öntök hozzá vizet, megfőzöm.Tálalok, a tányérra szedek tarhonyát, a közepére halmozok pörköltet. Rakok rá chilit és petrezselymet.Vörösborral fogyasztom.