Sült csülök gombával, hagymával és krumplival

  • 2017.05.01.
  • 5

Sült csülök gombával, hagymával és krumplivalEbben a hűvös, furcsa tavaszban jól esett ez az étel. Azért jutott a tányérra medvehagyma is. Majális lévén terveztem egy kiruccanást a Városligetbe, de végül is letettem róla, még korai lett volna ekkora kirándulást tennem gyalogosan. Úgy-hogy itthon ünnepeltem, s kényeztettem magam. Ennél jobbat a ligeti büfésektől sem kaphattam volna. Nem beszélve arról, hogy egy adag többe került volna, mint ez a mennyiség.Hozzávalók:60 dkg főtt füstölt csülök csont nélkül2 db csiperke gomba2 db vöröshagyma2 gerezd fokhagyma 4 db krumplisóőrölt fekete bors2 ek napraforgó olaj8 levél medvehagymaElkészítés:A krumplit előfőztem, megpucoltam, kockára vágtam. A hagymát karikákra vágtam, a gombát felszeleteltem. Az egyik fokhagymát aprítottam. A csülköt nagyobb darabokra vágtam, bedörzsöltem fokhagymával. Betettem egy nagy serpenyőbe. Melléraktam a krumplit és a hagymát. Az egészet sóztam, borsoztam, locsoltam rá olajat. Betettem a 180 C fokra előmelegített sütőbe. Időnként meglocsoltam.45 perc elteltével rátettem a gombát és az aprított fokhagymát, fűszereztem, s meglocsoltam mindent a szafttal.1 óra elteltével elzártam a tűzhelyet.Tálaláskor a tányérra raktam csülökhúst, körítést, s díszítésként medvehagymát. Sörrel fogyasztottam. Ha már a csülökre nem locsoltam, legalább a torkomat öblögettem a sörrel. Végtére is majális van.