Sült csirkecombok párolt répával és petrezselymes újkrumplival

  • 2017.05.13.
  • 0

Sült csirkecombok párolt répával és petrezselymes újkrumplivalMár kapható újkrumpli, ez pedig már a tavaszt jelzi, bár ma épp Szervác napja van, s az idő is ennek megfelelően esős és hűvös. Hozzávalók:4 db csirkecomb1 gerezd fokhagymasóőrölt fekete borsőrölt csípő pirospaprikanapraforgó olaj2 szál sárgarépakakukkfű30 dkg újkrumpli1 gerezd fokhagymapetrezselyemElkészítés:A csirkét bedörzsölöm fokhagymával, fűszerezem, meglocsolom olajjal, s beteszem egy éjszakára a hűtőbe.Másnap a krumplikat áztatás után megkapirgálom, előfőzöm.A répákat megpucolom, karikákra vágom, fűszerezem, rakok rá kakukkfüvet és megpárolom.A krumplikat egy serpenyőben a csirkecombokkal együtt megsütöm. Mikor már majdnem kész a krumplira szórok aprított fokhagymát és petrezselymet.Tálaláskor teszek a tányérra kettő combot, répát, s 4 db krumplit, s díszítésként petrezselyemlevelet.