Sült borsos, fokhagymás sertés karaj petrezselymes újkrumplival, párolt vegyes zöldséggel

  • 2017.05.27.
  • 9

Sült borsos, fokhagymás sertés karaj petrezselymes újkrumplival, párolt vegyes zöldséggelA grillsütő még a téli álmát alussza. Mivel vágytam egy finom sültre, serpenyőben készítettem el.Hozzávalók:2 szelet sertéskaraj (kb. 35 dkg)2 gerezd fokhagymasóőrölt fekete borsolaj30 dkg újkrumpli4 szál petrezselyem1 csésze vegyes zöldség1 db paradicsom1 gerezd fokhagyma0,5 csípős hegyes paprikaborecetolívaolajElkészítés:A karaj szélét bevagdosom, bedörzsölöm fokhagymával, sózom, borsozom, locsolok rá olajat, beteszem a hűtőbe. A krumplit megpucolom, előfőzöm, majd olajon megpirítom, sózom, borsozom, szórok rá petrezselymet. Közben megpároltam a zöldséget. Sózom, borsozom. Tálaláskor teszek a tányérra egy szelet húst, mellé a köretet, krumplit és zöldséget.